Sayfalar

18 Aralık 2013 Çarşamba

yemekte içli köfte var


                                   yemekte içli köfte var


İçli köfte kimisine çok zor gelir bana da öğrenmeden önce öyle geliyordu ama işi bilince hiç birşey zor gelmiyor insana. Eşiminin görevi sebebiyle diyar diyar dolaştık içli köfte yapmasını da Sivas da öğrendim lezzetini çok beğeniyoruz.Bugün  eşimin yoğun ısrarlarına dayanamayıp sıvadım kolları.                                       İÇİ İÇİN:250 gr kıyma 1 adet soğan ve bir avuç kadar ceviz e tabi baharat olmazsa olmaz                            önce içini yapın ki soğusun soğanı az yağda kavuruyoruz ardından kıymamızı da kavuruyoruz tuzunu baharatını attıktan sonra cevizi de biraz irice doğrayıp ocağı kapatıyoruz.
 DIŞ MALZEMESİ:bir kase bulgur,3 çorba kaşığı un,2 çorba kaşığı irmik ,1 yumurta, yarım su bardağı su tuz .,karabiber,bir çorba kaşığı salça


 Önce bulgurumuzu üzerine su çıkacak kadar ıslayıp kabarmasını bekliyoruz daha sonra malzemelerin hepsini karıştırıp güzelce yoğuruyoruz iyice yoğrulması gerekiyor ki birbirinden ayrılmasın eğer su az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.Geldik en önemli kısma hamurdan ceviz büyüklünde alıp sol avucumuzun içine koyuyoruz ,sağ baş parmağımızla hamurun tam ortasından başlayarak döndüre döndüre hamuru açıyoruz yukardaki şekli alacak yani( çok ince yaparsanız pişirirken patlayabilir)hamurumuzun içine harcımızdan koyup ağzını birleştiriyoruz ve hafifce elimizde yuvarlıyoruz bu arada hamuru açarken kolay açılabilmesi için parmağınızı ıslayabilirsiniz.
 Eğer yuvarlama esnasında açılmalar olursa elinizi ıslayıp açılan yerin üstünde gezdirin kapanacaktır

 umarım beğenirsiniz  AFİYET OLSUN